Welkom bij de Nationale Zilverdag Schoonhoven

Stichting Strand Links sponsor Zilverdag

Stichting Strand Links sponsor Zilverdag

Stichting Strand Links is de nieuwe sponsor van de Silver Challenge en het Innovatieplein op de Nationale Zilverdag in Schoonhoven. Onlangs ondertekenden de stichtingen een overeenkomst.

Stichting Strand Links heeft tot doel het bevorderen, stimuleren en ondersteunen van kunst en cultuur, in het bijzonder van jonge kunstenaars. De stichting tracht deze doelstelling te bereiken door onder meer gerichte aankopen, aanmoedigingsprijzen, financiering van werkstages bij gerenommeerde kunstenaars en facilitering van exposities.

De Stichting Nationale Zilverdag is erg blij met de bijdrage van Stichting Strand Links voor de Silver Challenge (voorheen Noviteitenshow) en Innovatieplein. Voorzitter Jan Lindsen: “Met deze bijdrage kunnen we de beide onderdelen door ontwikkelen om zo jonge talenten en nieuwe ontwikkelingen in de zilverkunst een podium te blijven bieden.”

Silver Challenge (Noviteitenshow)

Met de organisatie van de Silver Challenge worden deelnemers uitgedaagd om vernieuwingen in het edelsmeden toe te passen. De inzendingen van de deelnemers aan de Silver Challenge worden tijdens de Nationale Zilverdag geëxposeerd in de Hoge Vierschaar, onder het stadhuis van Schoonhoven. Inzendingen worden gejureerd door de bezoekers van de Zilverdag. Deelname aan de Silver Challenge is mogelijk voor een breed publiek.

Innovatieplein

De Zilverdag wil de bezoekers graag kennis laten maken met de nieuwste ontwikkelingen in de zilverbranche. Hierbij kan gedacht worden aan technieken als 3d-printen en watersnijtechniek maar ook aan bijzondere combinaties van edelmetalen met niet-edelmetalen. Om het Innovatieplein (locatie: Doelenplein) meer vorm te geven wordt er gezocht naar een nadrukkelijke samenwerking met academies die raakvlakken hebben met design, zilver en vormgeving.