Junior Challenge

Een ambacht kan alleen blijven bestaan als jonge mensen erdoor gegrepen worden.
Ben jij creatief en wil je laten zien wat je in huis hebt? Doe dan mee met de Junior Challenge!

Wat is de Junior Challenge? 
Tijdens de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag is er een tentoonstelling met een wedstrijdelement: de Silver Challenge. De Silver Challenge wordt tentoongesteld in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven. Een deel van de expositie is ingericht als Junior Challenge. Hieraan doen kinderen mee. Zij maken van allerlei materialen een kunstwerk dat te maken heeft met het thema Pixel.

De werkstukken van de Junior Challenge worden professioneel vastgelegd door een fotograaf. Tijdens de Nationale Zilverdag worden de werken gejureerd. De prijsuitreiking vindt aan het einde van de Zilverdag plaats.

Doe jij mee?
Wil jij deelnemen? Voor de Junior Challenge gelden onderstaande criteria. Lees ze door en schrijf je vanaf januari 2023 in voor de Junior Challenge 2023.

Criteria Junior Challenge

 1. De Junior Challenge voor kinderen wordt gehouden in de Hoge Vierschaar in Schoonhoven.
 2. Je moet minimaal 7 jaar zijn en mag niet ouder zijn dan 17 jaar (meedoen mag t/m 16).
 3. Je werkstuk moet ‘draagbaar’ zijn: aan je arm, hals, of je hoofd, etc. Houd de afmetingen dus realistisch.
 4. Het materiaal waarin het ontwerp is uitgevoerd mag je zelf bepalen. Denk aan veren, karton, kraaltjes, aluminiumfolie, etc.
 5. Je mag maar één werkstuk inzenden.
 6. Het werkstuk is door jou in de afgelopen 12 maanden ontworpen en vervaardigd en is nog niet eerder op een tentoonstelling of soortgelijk evenement gepresenteerd.
 7. Na je inschrijving (via de link hierboven) krijg je een bevestiging via de mail. Vul alles zo goed mogelijk in en print het uit. Doe het formulier bij je werkstuk als je deze op gaat sturen, maar mail hem ook naar info@zilverdag.nl.
 8. Stuur of breng je werkstuk goed verpakt vóór 1 mei 2023 naar Herens & Herens in Schoonhoven.
 9. De organisatie bekijkt of je werkstuk voldoet aan de bovenstaande voorwaarden.
 10. Tijdens de opslag en expositie is het werk verzekerd. De deelnemer zelf zorgt voor eventuele transportverzekering.
 11. Direct na de Zilverdag op maandag 29 mei 2023 kan je werkstuk opgehaald worden in de Hoge Vierschaar tot 17.15 uur. Daarna kan je je werkstuk ophalen bij Herens & Herens.

In 2022 werd de Junior Challenge gewonnen door Ivar de Heij.