Informatie over deelname

Deelnemen aan de Nationale Zilverdag?

De Stichting Nationale Zilverdag nodigt u graag uit deel te nemen aan de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag in Zilverstad Schoonhoven!

Er komen per jaar gemiddeld 20.000 cultureel geïnteresseerde bezoekers op dit bijzondere evenement af. De bestedingsenquêtes wijzen uit dat per aankoop meer dan € 50,00 gemiddeld wordt uitgegeven.

De Nationale Zilverdag is niet alleen interessant en gezellig voor bezoekers, het is ook dé ontmoetingsplek voor branchegenoten. Tijdens de Nationale Zilverdag wordt de historische binnenstad van Schoonhoven omgetoverd tot één grote goud- en zilversmidwerkplaats. Op meer dan 140 plaatsen staan paviljoens en stands waar edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten de geheimen van het vak onthullen. De ateliers van de Schoonhovense goud- en zilversmeden zijn geopend, instellingen en opleidingen geven voorlichting en er wordt geëxposeerd, verkocht en vinden demonstraties plaats.

Er zijn tentoonstellingen, Vakschool Schoonhoven opent haar deuren, in het Nederlands Zilvermuseum is bijzonder zilverkunstwerk te bewonderen, het Rabobank Jong Talent plein, de Zilverdag Silver Challenge, gerenommeerde taxateurs, de draadsmeedwedstrijd, het goud- en zilversmidsgilde St. Eloy, buitenlandse goud- en zilversmeden en nog veel meer.

Doet u ook mee? U bent van harte welkom! Inschrijven voor 2020 is vanaf 20 januari mogelijk met vroegboekkorting tot 1 maart 2020!

De Dam (paviljoens)
Op de Zilverdag kunnen branche ondersteunende organisaties zich presenteren op de Dam. Denkt u bijvoorbeeld aan Vakschool Schoonhoven, taxateurs, Schoonhovense goud- en zilversmidsgilde St. Eloy.

Museum/Kazerneplein (stands)
Antiquairs gespecialiseerd in zilver met assortiment dat voor 80% dateert van vóór 1940 en voor 80% van Europese origine dient te zijn.

Doelenplein-midden (paviljoens)
Zilversmeden die groot modern zilverwerk aanbieden. Het aangeboden assortiment moet voor 80% uit edelmetaal bestaan.

Doelenplein-west (deel van een stand)
Jong Talentplein voor studenten van de Vakschool Schoonhoven.

Doelenplein  (paviljoens)
Sieraadontwerpers die handmatig edelmetalen al dan niet combineren met niet-edelmetalen en langs deze weg experimentele sieraden en/of anderszins assortiment vervaardigen of gebruik maken van nieuwe technieken waarbij edelmetalen worden bewerkt ( b.v. etsen, zeefdruk of 3-D printen).
Voorbeelden zijn: combinaties van zilver, goud -en zilverfolie met andere materialen als emaille, glas, hout, koperklei, staal, steen of keramiek.

Kerkstraat (paviljoens)
Op de Zilverdag geven wij branche gerelateerde leveranciers de gelegenheid zich te presenteren. Denkt u aan een assortiment als handgereedschappen, hamers, polijstbenodigdheden, machines en rijggaren. Ook presentatiebenodigdheden en verpakkingen voor sieraden en horloges mogen aangeboden worden. Evenals halffabricaat metalen (edel) en fournituren (edel).

Lopikerstraat, Haven en Oude Haven, Doelenplein-Oost, Varkensmarkt (stands)
Goudsmeden, juweliers en graveurs en zilversmeden die sieraden aanbieden. Het aangeboden assortiment moet voor 80% uit edelmetaal bestaan. Het is niet toegestaan om meer dan 10% van het aangeboden assortiment als Opruiming/Sale aan te bieden.

Oude Haven (stands)
Verkoop van Zilverstad- en vak gerelateerde literatuur, nieuw en antiquarisch.

Steenenbrug (stands)
Verkopers van losse (edel)stenen, mineralen, parels, snoeren van stenen/parels en bewerkingsbenodigdheden ten behoeve van voorgaande.

Kosten per stand vanaf € 145,00. Kosten per paviljoen € 145,00 – 290,00.

Meer exposure?
Graag bieden we u de mogelijkheid om als deelnemer extra zichtbaarheid te krijgen:

  • we plaatsen uw logo op de homepage van www.zilverdag.nl
  • uw naam wordt vetgedrukt in de Zilverdag folder (oplage 20.000)
  • we plaatsen een korte tekst (max. 100 woorden) met afbeelding in de Zilverdag nieuwsbrief bij de rubriek ‘deelnemer in the picture’

De kosten voor deze extra exposure bedragen € 50,00.

Kwaliteit
Om de kwaliteit van de formule van de Nationale Zilverdag te bewaken, heeft de stichting samen met het Schoonhovense Gilde St. Eloy voor deelname aan de Zilverdag ‘kwaliteitseisen’ vastgesteld. U vindt ze in het kwaliteitsmanifest. Lees hier het kwaliteitsmanifest.

De Stichting Nationale Zilverdag nodigt u graag uit om een stand of een paviljoen te reserveren. U kunt zich hier aanmelden.