Welkom bij de Nationale Zilverdag Schoonhoven

Expositie groot(s) eigentijds zilver

Expositie groot(s) eigentijds zilver

Kunstzinnig vormgegeven groot zilver zoals schalen, kandelaars, vazen, bekers en vrije werken, gemaakt door toonaangevende zilversmeden met gebruikmaking van oude én nieuwe technieken zoals 3-D printing. Dat kunnen bezoekers van de Zilverdag, 2e Pinksterdag in Schoonhoven, bewonderen op een bijzondere eenmalige expositie in het Stadhuis.

Vorm boven functie

Voor eigentijds zilver maken de zilversmeden gebruik van zowel oude smeedtechnieken –met hamer en staak een plaat zilver bewerken- als van nieuwe technieken. Staat bij traditioneel zilver de gebruiksfunctie voorop, bij hedendaags zilver is allereerst de vormgeving belangrijk en komt functionaliteit op de tweede plaats.

Grote namen

De deelnemende zilversmeden zijn grote (Schoonhovense) namen in de zilverkunst zoals onder andere Andre van Loon, Guido Schram, Tamara Kekerix, At Brandenburg, Huub Rogier, Jan van Nouhuys, Maja Houtman, Arjan Vrielink, Jef Huibers en Paul de Vries. De bijzondere eenmalige expositie met een grote variatie aan eigentijds groot zilver is ’s middags geopend voor bezoekers in de raadszaal van het Stadhuis aan de Haven.

Meesterstukken 2010

mobiusring Jan van Nouhuys Paul de Vries aan het werk WelGeenKom_At Brandenburg (foto Rob Glastra)theeservies door Paul de Vries (foto Hans Hogervorst)