Zilverdag

Digitale Zilverdag 2021

Wie ‘Schoonhoven’ zegt, zegt ‘Zilverstad’. Al eeuwenlang wordt het maken van sieraden, zilveren voorwerpen en zilverkunst geassocieerd met de stad Schoonhoven.
Jaarlijks bezoeken op 2e Pinksterdag meer dan 20.000 mensen de Zilverdag en dus de Zilverstad. Dat is bijna twee keer zo veel als Schoonhoven aan inwoners telt. En elk jaar is het op die dag weer een feest om juist dan door onze oude middeleeuwse vestingstad te dwalen….

Behalve in 2020. Toen kon de Nationale Zilverdag 2020 vanwege verspreidingsgevaar van covid-19 en de coronamaatregelen, geen doorgang vinden. Een tweede jaar op rij géén Zilverdag, dat was bijna geen optie. Daarom nodigen we u en jou van harte uit voor de Digitale Zilverdag 2021.

Tweede Pinksterdag 2021: beleef een digitale Zilverdag!
24 mei 2021, 10.00 en 12.00 uur

Kijk mee

In twee uur tijd nemen we u en jou mee voor een digitale beleving van de Zilverdag. Kijk mee over de schouders van goud- en zilversmeden van binnen én buiten de stad. Wat ligt er op de werkbank? Hoe zien de laatste collecties eruit? Geniet weer van het bekende ‘getik en gehamer’, want dat geluid heeft u ongetwijfeld gemist! Natuurlijk nemen we u ook mee voor een kijkje in het Nederlands Zilvermuseum.

En denkt u na afloop van deze beelden: ik ben nog lang niet uitgekeken op al dat zilver? Dan bent u van harte welkom in Schoonhoven! Ook om van hieruit de prachtige omringende Krimpenerwaard met z’n eeuwenoude landschap, boerderijen en dorpskernen te ontdekken.