Zilverdag

Met een zevende lustrum achter de rug mag de Nationale Zilverdag in Schoonhoven een begrip heten. We hopen dat op Tweede Pinksterdag 2022, 6 juni, de historische binnenstad van Schoonhoven tussen 10.00 tot 17.00 uur opnieuw omgetoverd kan worden tot één grote goud- en zilversmidswerkplaats! Verspreid over meer dan 140 paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Kom, kijk, bewonder én koop; want natuurlijk wordt veel van het moois die dag verkocht en hoef je niet met lege handen naar huis!

Demonstraties
Zilversmeden laten tijdens Nationale Zilverdag de fijne kneepjes van het vak zien en doen je versteld staan tijdens de demonstraties waar ze alles maken van de fijnste sieraden tot de prachtigste zilveren kunstwerken. Ook heten edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten je welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad. Het zijn de vele ateliers, de enige Vakschool van Nederland, het Nederlandse Zilvermuseum en juwelier Rikkoert die Schoonhoven samen al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van het land maken. Niet alleen op Tweede Pinksterdag, maar alle dagen van het jaar.

Wordt Tweede Pinksterdag ook jouw Zilverdag? Maak er een gezellig dagje uit of een lang pinksterweekend van. Want naast al het zilver zijn er volop winkels, cafés en restaurants in Schoonhoven en omgeving. En je kunt er natuurlijk ook in een Bed & Breakfast of hotel logeren. Om vanuit Schoonhoven de prachtige omringende Krimpenerwaard met z’n eeuwenoude landschap, boerderijen en dorpskernen te ontdekken.